Održana 13. vanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

12.7.2013. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Dokument okvirnog budžeta Brčko distrikta BiH za period 2014–2016. godina.

Dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, pojasnio je da je na Vladi usaglašen ovaj dokument u kojem se preciziraju politike u finansijskoj sferi za period od tri godine što predstavlja podlogu za donošenje budžeta za fiskalnu 2014. godinu.


Image for news
"Dokument okvirnog budžeta sadrži ključne parametre iz fiskalne i porezne sfere te usmjerava administraciju u kojem obimu se može kretati u skladu s raspoloživim prihodima, donesenim strategijama i politikama koje su u našem djelovanju", kazao je gradonačelnik Domić.
2013-07-12-13_vanredna_sjednica_Vlade-1
On je dodao da nakon ovoga usvajanja dolazi postupak donošenja prijedloga budžeta za fiskalnu 2013. godinu koji se treba utvrditi na Vladi do 30. septembra.
"Za sljedeću godinu u Dokumentu okvirnog budžeta je predviđeno oko180 miliona prihoda gdje se ne planiraju značajna povećanja, ali imamo blagi očekivani rast u privredi i u bruto domaćem proizvodu i gdje je vidljivo da su neki reformski procesi koji su do sada urađeni, naročito u oblasti zdravstva i formiranja preduzeća za puteve, koji više nisu dio budžeta, ali ulaze u sferu konsolidovanih finansija Brčko distrikta BiH", zaključio je gradonačelnik Domić, naglašavajući važnost ovog dokumenta koji može služiti za daljnje upravljanje finansijama Distrikta.