Održana 12. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

19.3.2013. Vlada Brčko distrikta BiH povukla je s dnevnog reda odobravanje smjernica za izradu nacrta zakona o izmjeni i dopuni Zakona o koncesijama Brčko distrikta BiH, kao i usvajanje nacrta odluke o razrješenju i imenovanju člana Policijskog odbora, iz reda državnih službenika.
Članovi Vlade su donijeli Odluku o odobravanju nacrta Zakona o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za 2013. godinu. Ovim zakonom se nastoji omogućiti efikasnija realizacija budžeta.

Image for news

Na 12. redovnom zasjedanju Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Nacrt Odluke o usvajanju plana aktivnosti Brčko distrikta BiH u korištenju "Taiex" tehničke pomoći u usklađivanju zakonodavstva Brčko distrikta BiH sa zakonodavstvom Evropske unije.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Nacrt Odluke o davanju saglasnosti na Prijedlog projekta "Jačanje kapaciteta za strateško planiranje i koordinaciju politika" u okviru reforme javnih uprava u BiH.

Članovi Vlade su usvojili Nacrt Odluke o odobravanju isplate akontacije Muškom odbojkaškom klubu "Jedinstvo". Isto tako, Vlada je usvojila i Nacrt Odluke o odobravanju isplate akontacije Stonoteniskom klubu "Brka 2007" u Brčko distriktu BiH.

Razmatranje Nacrta Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o kriterijima za dodjelu grantova gradonačelnika Brčko distrikta BiH od 5. 1. 2012. godine povučeno je s dnevnog reda, kao i usvajanje izvještaja o realizovanju projekta stambenog zbrinjavanja boračkih populacija za 2012. godinu.

Vlada Brčko distrikta BiH je usvojila Nacrt Odluke o imenovanju predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH, šefa Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Mustafe Nukovića u zajedničku komisiju za ekonomsku saradnju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Mađarske.

Članovi Vlade su usvojili Nacrt Odluke o imenovanju predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH u zajedničku komisiju za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a imenovan je glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Nenad Kojić.

Na prijedlog direktora Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH Mate Lučića Vlada je usvojila Nacrt Odluke o izmjeni Odluke o imenovanju komisije za analizu potraživanja Brčko distrikta BiH sa stanjem na dan 31. 12. 2010. godine od 28. 4. 2011. godine.

Vlada Brčko distrikta BiH na ovom redovnom zasjedanju donijela odluku o davanju saglasnosti na tekst konačnog projektnog zadatka IPA program 2011. projektnog zadatka "Preduzetničko učenje u obrazovnim sistemima BiH".

Na prijedlog šefa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Brčko distrikta BiH Dževdeta Šahovića članovi Vlade su usvojili Izvještaj o planiranim i utrošenim grantovima za 2012. godinu koji su se odnosili na podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, isplate šteta za elementarne nepogode te pošumljavanje šuma.

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o procesu implementacije preporuka komisije Vijeća Evrope za sprečavanje rasne diskriminacije i svih oblika netolerancije u Brčko distriktu BiH, kao i Informaciju u postupcima javnih nabavki u februaru 2013. godine.

Članovi Vlade su usvojili Nacrt Odluke o davanju garancije za sufinansiranje troškova liječenja  Slobodanki  Panić iz Brčkog.