Održana 108. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH


4.10.2011. Povodom 108. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH, gradonačelnik dr Miroslav Gavrić održao je pres konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da je sjednica vlade održana bez problema te da je na istu uvrštena tačka dnevnog reda povodom jučerašnje akcije Policije Distrikta "Bingo".

Image for news
Tim povodom dr Gavrić je rekao da je sjednica vlade održana bez jednog šefa vladinog odjeljenja i predstavnika Kancelarije za upravljanje javnom imovinom u Vladi Distrikta. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je, na današnjoj sjednici, nekoliko amandmana kluba poslanika SDS-DNS-PDP-SRS RS koji se odnose na prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti u Brčko distriktu BiH. Jednoglasno je usvojena Odluka o odobravanju programa utroška sredstava koja se tiče jednokratne pomoći za 8772 penzionera sa područja Distrikta. Za ove namjene iz budzeta Distrikta izdvojeno je 970 000 maraka. Usvojen je i prijedlog Odluke o usvajanju programa utroška sredstava odobrenih operativnim budzetom Brčko distrikta BiH za 2011. godinu, na ime naknada šteta nastalih na poljoprivrednim površinama i kulturama usljed poplava u 2010. godini. Ova odluka će biti proslijedjena u dalju proceduru na razmatranje na nekoj od narednih sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH.

2011-10-04-Pres_konferencija

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH razmatrali su revizijske izvještaje finansijskog poslovanja u 2010. godini za Odjeljenja za privredni razvoj sport i kulturu, Odjeljenja za komunalne poslove i Odjeljenja za stručne i administrativne poslove. Članovi Vlade jednoglasno su donijeli zaključak o prihvatanju Memoranduma o razumjevanju između Savjeta ministara BiH i Vlade Islamske Republike Iran o razvojnoj pomoći. Na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlada Distrikta je donijela zaključak o prihvatanju Nacrta sporazuma između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva agrarne politike i prehrane Ukrajine.