Održana 107. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH


27.9.2011. Vlada Brčko distrikta BiH se na 107. redovnoj sjednici izjasnila da nema primjedbi na Nacrt zakona o dopuni Zakona o Policiji Brčko distrikta BiH i uputila ovaj zakonski akt u skupštinsku proceduru. Razmatrani su i odobreni amandmani na Prijedlog zakona o oružju i municiji, koji je prošao prvo čitanje u Skupštini distrikta, i pripreme za slanje na drugo čitanje.

Image for news
Vlada Brčko distrikta usvojila je Pravilnik o načinu vođenja građevinskog dnevika i građevinske knjige. Ovim pravilnikom utvrđuje se sadržaj i način vođenja građevinskog dnevnika i građevinske knjige kao gradilišne dokumentacije. Građevinska knjiga predstavlja dokumenat na osnovu kojeg se vrši obračun količina izvedenih radova. U slučajevima ugovora po sistemu „ključ u ruke” građevinska knjiga se ne mora voditi, ako se to definiše ugovorom o građenju.
Razmatrani su izvještaji o reviziji finansijskog poslovanja Kancelarije Brčko distrikta u Savjetu ministara BiH, Odjeljenja za javne poslove i Odjeljenja za javnu bezbjednost koji su primljeni k znanju, a usvojeni su akcioni planovi za otklanjanje nedostataka po izvještaju o reviziji za pomenuta dva odjeljenja Vlade Brčko distrikta.
Vlada Brčko distrikta je primila k znanju i nekoliko informacija sačinjenih na zahtjev poslanika Skupštine Brčko distrikta, koje će biti upućene na sljedeće skupštinsko zasjedanje. Informacije se odnose na aktivnosti Inspektorata na sprečavanju zagađenja životne sredine i nezakonitog obavljanja djelatnosti, te na stanarska prava i dodjeljivanje zamjenskih stanova u Brčko distriktu BiH.