Održan turnir u stonom tenisu u okviru obilježavanja 13. godišnjice Brčko distrikta BiH

10.3.2013.Od posljednjih događaja, koji se obilježavaju u programu trinaeste godišnjice Brčko distrikta BiH, u sali Osme Osnovne škole u Brki odigran je drugi međunarodni Stonoteniski turnir revijalnog karaktera.

Image for news
2013-03-10-Stonoteniski_turnir
Ovaj događaj posjetio je i gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić, koji je proglasio svečano otvorenje, te istakao da će Vlada Brčko distrikta BiH i dalje podržavati sportske aktivnosti. On je također izrazio nadu da će ovaj događaj da postane tradicija u povodu obilježavanja Dana distrikta i ubuduće, te s još više učesnika.
2013-03-10-Stonoteniski_turnir-2
Stonoteniski turnir se odvijao i prošle godine, u okviru obilježavanja godišnjice distrikta, a ovaj put je okupio ekipe iz Srbije, Hrvatske, Bijeljine i Doboja, te domaće timove iz Brčkog - STK "Brka 2007" Brka, i STK "Veterani" Brčko Distrikta.
2013-03-10-Stonoteniski_turnir-4
Po završetku turnira, prvo mjesto pripalo je ekipi STK "Obrtnička škola" iz Slavonskog Broda, dok je drugo mjesto osvojila ekipa STK "Vukovar 91" iz Hrvatske. Treće mjesto zauzela je ekipa STK "Bečej" iz Bečeja.
2013-03-10-Stonoteniski_turnir-1
Zahvalnice i pehare učesnicima su uručili šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta Amir Trobradović i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Mustafa Nuković.