Održan tradicionalni novogodišnji prijem

31.12.2019. U organizaciji Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, u hotelu „Jelena” u Brčkom, sinoć je održan tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike političkog, privrednog, kulturnog, vjerskog i sportskog života u Brčko distriktu BiH.

Image for news

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je prema njegovoj ocjeni 2019. godina bila uspješnija od 2018. godine i da se nada da će se taj trend u narednim godinama nastaviti. U svom obraćanju kazao je i da mu je drago što se nastavlja tradicija zajedničkog prijema. 

„Drago mi je da se nastavlja tradicija zajedničkog prijema i ovo je bila prilika da u jednoj opuštenijoj atmosferi analiziramo ono što smo radili, šta smo propustili da uradimo u prethodnoj godini, ali i prilika da razgovaramo šta su to planovi za narednu godinu. Drago mi je što su na prijemu bili prisutni i predstavnici političkih stranaka koje djeluju kao opozicija. Mislim da je to dobro i signal da se i ovo naše društvu kreće ka nivou demokratske političke kulture”, kazao je Milić dodajući da je to nešto što garantuje da će Distrikt krenuti ka boljem putu i da ima šanse da 2020. godinu, odnosno 2021. dočeka s još konkretnijim rezultatima. 

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić rekao je da je Vlada uspjela pokrenuti nekoliko važnih projekata značajnih za sve građane Distrikta. 

„Vjerujem da je svima nama u interesu potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa „Studen & Co Holding GmbH”, zatim aktivnosti u vezi s graničnim mostom koji spaja Brčko i Gunju. Također, tu je i implementacija projekata sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj koji se odnosi na JP „Luka Brčko” kao i projekat multifunkcionalna dvorana koji planiramo da realizujemo preko Odjeljenja za javne poslove. Tu je još jedan značajan projekat koji se realizuje preko Odjeljenja za komunalne poslove, a odnosi se na vodosnabdijevanje i izgradnju magistralnog transportnog cjevovoda od Fabrike vode do Potočara s tim da će se graditi i dodatni krak od naselja Brod prema Rašljanima i svim drugim područjima u Distriktu koja nemaju riješeno vodosnabdijevanje”, kazao je Šadić. 

Zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović kazao je da je Skupština puno toga uspjela uraditi i da je ovaj saziv Skupštine uspio da donese niz zakona značajnih za Distrikt. 

„Moja poruka je bila temeljna, a to je da smo mi zaista puno toga uradili i ovaj saziv Skupštine je uspio da donese niz zakona značajnih za Distrikt. Pored toga, ipak znamo da zbog banalnih razloga odugovlačimo i odlažemo neke stvari, ali mislim da pored toga imamo razloga da danas slavimo, posebno ako uđemo u iduću godinu s nešto većim povjerenjem. I prisustvo velikog broja ljudi na novogodišnjem prijemu možda i obećava da će 2020. godina biti još uspješnija”, kazao je Filipović. 

Na novogodišnjem prijemu prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić.