Održan Tradicionalni memorijalni međunarodni odbojkaški turnir

17.9.2012. U organizaciji Muškog odbojkaškog kluba "Jedinstvo" iz Brčkog, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, proteklog vikenda održan je Tradicionalni memorijalni međunarodni odbojkaški turnir na kojem su, osim domaće ekipe, učešće uzele ekipe MOK "Budućnost" iz Podgorice, OK "Mladi Radnik" iz Požarevca te OK "Mladost Marina Kašte" iz Kaštel Lukšića iz Hrvatske.

Image for news

Odbojkaši OK “Mladost” iz Hrvatske savladali su u finalnoj utakmici MOK “Jedinstvo” iz Brčkog rezultatom 3:0. Treće mjesto zauzela je ekipa "Mladog radnika" iz Srbije dok je četvrto mjesto osvojio MOK "Budućnost" iz Crne Gore.

Turnir je nakon minute šutnje, kojom je odana počast svim preminulim bivšim igračima "Jedinstva", otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić. On je pozdravio sve goste i izrazio zahvalnost organizatorima koji su i ove godine počastili ljubitelje odbojke, ali i odali čast onima koji više nisu sa nama, a koji su ostavili trag u historiji kluba.

2012-09-17-Memorijalni_turnir-2

Tradicionalnim memorijalnim međunarodnim odbojkaškim turnirom također je obilježeno 66 godina postojanja MOK "Jedinstva" iz Brčkog.