Održan sastanak sa komandantom LOT kuće u Brčkom

8.11.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sastao se danas u prostorijama Gradske vijećnice sa komandantom LOT kuće u Brčkom/ EUFOR majorom Peterom Posch sa kojim je razgovarao o društveno-političkoj situaciji u Brčkom, aktivnostima ove lokalne zajednice kao i o planovima ekonomskog razvoja u budućem periodu.

Image for news

 

Posjeta predstavnika LOT kuće bila je rutinskog karaktera te je razgovarano o uobičajenim temama, a takvi susreti se odvijaju svakih mjesec-dva.

"Na današnjem sastanku smo razgovarali i o situaciji u samoj BiH u smislu euroatlantskih integracija, o načinima na koje je moguće riješiti pitanja ustavnih reformi, te kako uspostaviti mehanizme koordinacije na nivou BiH s ciljem da što je moguće brže krenemo prema Evropskoj uniji", istakao je gradonačelnik Domić.

On je dodao da su se tokom razgovora dotaknuli i lokalnih tema u vezi s političkom situacijom u Brčko distriktu BiH te načinima na koje funkcioniše lokalna vlast kao i planova za budućnost. Pored toga, najavljena je mogućnost da se napravi jedan širi sastanak   gradonačelnika Distrikta, predsjednika Skupštine, Ureda EU u Brčkom i OSCE-a kod predstavnika LOT kuće u Brčkom kako bi i u tom sastavu bila razmatrana važna pitanja za Brčko distrikt BiH.