Čelnici Brčko distrikta BiH razgovarali s predstavnicima Američke trgovačke komore u BiH i Američke ambasade u BiH o razvoju Distrikta i investicijama

4.3.2024. Čelnici Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održali su sastanak s predstavnicima Američke trgovačke komore u BiH i Američke ambasade u BiH uz prisustvo predstavnice OHR-a.

Image for news

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević, potpredsjednica Privredne komore Brčko distrikta BiH Sanela Hadžajlić, član Upravnog odbora Američke trgovačke komore u BiH i službenik za ekonomska pitanja u Američkoj ambasadi u BiH Allison Stepinac, generalni sekretar Američke trgovačke komore u BiH Nedim Hamzić i predstavnica OHR-a Milena Martić.

Na sastanku je razgovarano o razvoju i perspektivi Brčko distrikta BiH, investicijskoj klimi, investiranju kroz privatni sektor kao i poboljšanju saradnje s američkim kompanijama.

Čelnici Brčko distrikta BiH upoznali su predstavnike Američke trgovačke komore s poticajima u oblasti privrede, samozapošljavanja, poljoprivrede te o subvencioniranju dijela kamata za privatna preduzeća.

„Poslovne investicije su od vitalnog značaja za rast i prosperitet naše zajednice, a naš grad nudi bogatstvo mogućnosti za investitore“, kazao je gradonačelnik Nišić.

Predstavnici Američke trgovačke komore u BiH istakli su da je Brčko distrikt BiH jedinstveno mjesto za razvoj poslovanja te da se raduju budućoj saradnji.

„Želimo da Brčko distrikt BiH ima budućnost i zdravo poslovno okruženje kakvo i zaslužuje“, istakla je Stepinac.