Održan sastanak radne skupine za sektor turizma u Brčkom

10.12.2010. U organizaciji Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH u Hotelu „ Jelena“ održan je sastanak radne skupine za sektor turizma. Radna skupina se sastoji od dvadeset članova, a bavi se zajedničkim interesnim sferama i mogućnostima izvozne strategije u oblasti turizma.

Image for news

Aleksandar Đurić, voditelj Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH kazao je da je cilj ovoga sastanka sublimacija svih atraktivnosti koje Bosna i Hercegovina ima u onim segmentima u kojima može biti konkurentna na međunarodnom tržištu. Brčko distrikt kao domaćin referentnoj grupi turističkih djelatnika, predstavnika turističkog gospodarstva, agencijskog poslovanja i predstavnika znanstveno-istraživačkih institucija koje se bave turizmom, želi da sudjeluje u izradi strategije turizma u BiH, istakao je Đurić.

Predsjedavajući radne skupine Goran Brčkalović, ravnatelj Sektora gospodarstva pri Vanjsko-trgovinskoj komori BiH, kazao je da je posredstvom Europskog povjerenstva pokrenut projekt izrade izvozne strategije BiH i da je pokrenuta izrada šest strategija iz različitih područja među kojima je i strategija za turizam. Brčkalović je istakao da je ovo drugi sastanak o spomenutoj temi, te da će ova radna skupina pokušati do svibnja mjeseca iduće godine izraditi jednu izvoznu strategiju nastupa bosanskohercegovačkog turizma prema inozemnom tržištu. Strategija će biti prezentirana u Vijeću ministara i ukoliko bude usvojena bit će obvezujuća, a nastup turističkog sektora prema inozemstvu bit će definiran za idućih pet godina.

U izradi ove strategije sudjeluju eminentni stručnjaci iz Sarajeva, Banje Luke, Brčko distrikta, predstavnici entiteskih ministarstava, entitetskih turističkih organizacija, gospodarstvenici, ali i predstavnici brojnih međunarodnih organizacija.