Content is not available in the selected language. Content in Bosnian is displayed.

Održan sastanak mladih i predstavnicika zakonodavne i izvršne vlasti

11.11.2011. Predstavnici brčanskih omladinskih organizacija sastali su se danas sa članovima izvršne i zakonodavne vlasti Brčko Distrikta BiH gdje su kao osnovni problem za funkcionisanje mladih ljudi u lokalnoj zajednici istakli nepostojanje Zakona o mladima Brčko Distrikta BiH. Odjeljenje za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko Distrikta BiH u saradnji sa mladima već je sačinilo nacrt ovog zakona, a sljedeći korak je njegovo puštanje u daljnju proceduru čime će biti stvoreni preduslovi za daljnji rad brčanske omladine.

Image for news
- Ovaj sastanak je bio neophodan da bi svi koji imaju uticaja na donošenje zakona koji se tiče omladinskih pitanja čuli i vidjeli sa kojim se problemima susrećemo i nadamo se da ćemo danas dijalogom riješiti pitanja, ne samo u vezi sa zakonskom regulativom, nego i prostorom Omladinskog centra i mogućeg osnivanja vijeća mladih Brčko Distrikta BiH, istakla je Katarina Vučković u ime Centra za omladinski razvoj "Proni" iz Brčkog.
Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić rekao je da ovakav vid komunikacije mladih sa predstavnicima vlasti pokazuje njihovu zrelost i naglasio da je Vlada Brčko Distrikta BiH dobila zadatak da pomogne u rješavanju problema mladih kako bi se oni mogli na što bolji način afirmisati u kulturnom, sportskom i profesionalnom životu.
Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić istakao je da je nedopustivo da Brčko Distrikt BiH jedini u Bosni i Hercegovini nema zakon o mladima i strategiju omladinske politike i naglasio da će Skupština Brčko Distrikta BiH ovaj zakon sigurno usvojiti do kraja ove godine.
Podršku za usvajanje Zakona o mladima Brčko Distrikta BiH pružili su na današnjem sastanku i predsjednici poslaničkih klubova političkih stranaka brčanske Skupštine.