Održan nastavak 62. redovne sjednice Vlade

21.6.2019. U nastavku 62. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je, na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dopunama Pravilnika o načinu rada Stručnog tijela za kontrolu i nadzor nad provođenjem propisa za osposobljavanje kandidata za vozača motornih vozila i polaganje vozačkih ispita, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dopunama Pravilnika o akreditaciji visokoškolskih ustanova i studijskog programa u Brčko distriktu BiH, Smjernice za izradu nacrta standarda i normativa za realizaciju programa obrazovanja odraslih kao i Prijedlog odluke o opravdanosti osnivanja visokoškolske ustanove u Brčko distriktu BiH.

Image for news

Na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH članovi Vlade usvojili su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o knjigovodstvu budžeta Brčko distrikta BiH, Smjernice za izradu nacrta odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pripreme zahtjeva za izradu budžeta Brčko distrikta BiH i Smjernice za izradu nacrta odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uplatnim računima prihoda budžeta i fondova Brčko distrikta BiH, načinu uplaćivanja tih prihoda i načinu i rokovima izvještavanja korisnika prihoda.

Na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu danas je usvojena i Odluka o usvajanju Programa mjera za zdravstvenu zaštitu životinja na području Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.