Content is not available in the selected language. Content in Bosnian is displayed.

Održan Međunarodni naučni skup povodom 50 godina visokog obrazovanja u Brčkom


10.11.2011. Povodom obilježavanja 50 godina visokog obrazovanja u Brčko Distriktu BiH, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Brčkom, održan je Međunarodni naučni skup "Ekonomska teorija i praksa u savremenim uslovima", koji je okupio tridesetak ekonomskih stručnjaka.

Image for news
Prisutne je prvo pozdravio gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić koji je izrazio zadovoljstvo što je Brčko domaćin jednog ovako velikog jubileja ističući da je ovo prilika za razmjenu mišljenja ekonomskih stručnjaka, ali i za prepoznavanje značaja naučnih radova. Gradonačelnik Gavrić je izrazio nadu da će Brčko u budućnosti postati univerzitetski grad te da će prema svim neophodnim standardima biti omogućeni uslovi da budući studenti u Brčkom dobiju priliku za raznovrsno školovanje.
Dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Ljubomir Trifunović također je poželio dobrodošlicu profesorima koji su uzeli učešće na naučnom skupu i naglasio da su teme o kojima je bilo riječi veoma značajne i raznovrsne. Obilježavanje jubileja visokoškolskog obrazovanja u Brčkom bit će nastavljeno i sutra svečanom akademijom u Domu kulture u Brčkom u 13,00 sati.