Održan Festival „Dječija mašta može svašta“: Lana Jefimić pobjednica

5. 3. 2023. U okviru programa obilježavanja 23. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, sinoć je održan Festival „Dječija mašta može svašta“ u sali brčanske Gimnazije. Festival je, u ime gradonačelnika i Vlade Brčko distrikta BiH, otvorila savjetnica Slavica Pavlović, koja je glavnu Grand Prix nagradu dodijelila ovogodišnjoj pobjednici Festivala Lani Jefimić s kompozicijom „Sunce iz suze“.

Image for news

Stručni žiri donio je odluku i o drugim nagradama pa je tako prvu nagradu Festivala osvojio Imran Halilović s pjesmom „Ne znam šta mi je“. Drugu nagradu osvojili su Mato i Ana Jurković za duet „Igrajmo se“ te Melisa Šerifović i pjesma „Haker moga srca“. Treće nagrade osvojile su Ajša Bikić za pjesmu „Hoću odmah da porastem“, Zerina Bikić za pjesmu „Dala bih mu košulju od ruža“ i Lara Smetanović za pjesmu „Dama“.

Nagradu za najbolji scenski nastup osvojio je Leon Pavlović za svoju kompoziciju „Sila nikom nije mila“, a dvije posebne nagrade stručnog žirija osvojili su Adna Pekarić za pjesmu „Na času folklora“ i David Divković za pjesmu „Trpim vaspitanje“.