Odgođena posjeta brčanskih kulturno-umjetničkih društava Samsunu zbog tragične nesreće


4.7.2012. Posjeta tri nacionalna kulturno-umjetnička društva Brčko distrikta BiH Samsunu u Turskoj, gdje je planirano njihovo učešće na "32. internacionalnom festivalu kulturno-umjetničkih društava" odgođena je zbog tragedije koja je zadesila ovaj grad s kojim se Brčko distrikt BiH nedavno pobratimio, a u kojoj je, kako prenose tamošnji mediji, osam ljudi poginulo usljed poplava, uključujući najmanje četvero djece.

Image for news
Градоначелник Брчко дистрикта др сци Мирослав Гаврић и предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есад Атић упутили су, у име свих грађана Брчко дистрикта БиХ и у своје лично име, градоначелнику и гувернеру Самсуна најискреније саучешће поводом трагичне несреће. Званичници су, такође, изразили спремност за све видове помоћи овом граду које би могле олакшати трагедију која се десила.
Око педесет чланова три брчанска културно-умјетничка друштва требали су у петак да отпутују у десетодневну посјету Самсуну на позив градоначелника овога града, гдје је планирано да узму учешће на традиционалном "32. интернационалном фестивалу културно-умјетничких друштава". Фестивал је, због несреће усљед поплава отказан, па ће бити одржан у другом термину.
Посјета брчанских КУД-ова Самсуну представља прве кораке у реализацији Протокола о братимљењу између два града којим је планирано повезивање локалних заједница и грађана путем разноврсних активности из области културе, спорта, образовања, здравства, туризма и економије.