Od sutra grijanje i u Petoj osnovnoj školi


9.11.2011. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić i predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić posjetili su Petu osnovnu školu u Brčkom i na licu mjesta se uvjerili da su u toku završni radovi na instalaciji nove peći za grijanje koja će, kako je najavljeno, od sutra biti u funkciji.

Image for news
- Drago mi je što su radovi na instalaciji nove peći privedeni kraju i što će učenici ove škole od sutra neometano pohađati nastavu. Vlada Brčko Distrikta BiH će uvijek izaći u susret učenicima i nastojat ćemo da sve probleme, ukoliko ih bude, riješimo u što kraćem roku. Nova peć ima veće kapacitete od prethodne stoga će se i aneks ove škole zagrijavati na ovaj način, a ne na struju kao što je to bio slučaj ranije, istakao je gradonačelnik Miroslav Gavrić.

2011-11-09-Grijanje_u_5_OS-1

Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj problem riješen brzom reakcijom gradonačelnika Miroslava Gavrića i Vladinih odjeljenja.
- Moramo nastaviti efikasnije i energičnije rješavati i ostale probleme kako u obrazovanju tako i u cijelom Brčko Distriktu BiH, zaključio je Atić.