Obuka o etici za javne službenike

Datum,15.02.2013 godine
RESPA u saradnji sa Pododjeljenjem za ljudske resurse objavljuje poziv na: Obuka/Radionica na temu: "Obuka o etici namjenjena za javne službenike - Ethics Training for Public Officials”, koja se organizuje u okrilju ReSPA. Više detalja o samoj obuci/radionici kao i ciljnoj grupi polaznika obuke/radionice, možete pronaći u programu koji se nalazi u prilogu.
Radionica će se održati u sjedištu ReSPA, Danilovgradu (Crna Gora), u vremenu od 12 – 14 marta 2013. godine.
U prilogu poziva nalaze se prijavni obrazac, koji je na engleskom jeziku i koji je potrebno popuniti isključivo na engleskom jeziku kao i programa seminara na engleskom jeziku.
Obuka/radionica će biti provedena na engleskom jeziku uz simultan prijevod na lokalni jezik, koji će biti osiguran samo ako bude minimalno 3 (tri) učesnika/sudionika koji budu zahtijevali prijevod.
Iz tog razloga molimo kandidate da naznače razinu poznavanja engleskog jezika u prijavnom obrascu i trebaju li simultani prijevod.
Organizator ove obuke snosi troškove ishrane, prijevoza, smještaja i dnevne naknade.
U prilogu osim prijavnog obrazca, koji je na engleskom jeziku i koji je potrebno popuniti isključivo na engleskom jeziku, te programa obuke na engleskom i BHS jezicima, nalaze se i obrasci saglasnosti/suglasnosti na službenim jezicima u Bosni i Hercegovini, koje je prije slanja potrebno ovjeriti pečatom nadležne institucije u kojoj je kandidat zaposlen.
Prije slanja prijavnog obrazca, potrebno je osigurati potpis neposredno pretpostavljenog i ovlaštenog lica/osobe ispred institucije u kojoj je kandidat zaposlen.
Samo prijave uz ovjerenu saglasnost smatrat će se potpunom.
Svoje prijavne obrasce slati na mail amra.cosovic@bdcentral.net a najkasnije do 25.02.2013. godine.