Obilježena trinaesta godišnjica Policije Brčko distrikta BiH

30.8.2012. „Danom otvorenih vrata“ uz druženje građana i policije obilježena je trinaesta godišnjica ove institucije. Građani su imali priliku vidjeti opremu koju u svom radu koriste jedinice Policije, a policijski službenici podijelili su prisutnima promotivni materijal. Jedinica za podršku izvela je pokaznu vježbu, a pojedine vježbe izveli su sa mališanima dobrovoljcima.

Image for news

Ovom događaju, pored jedinica Brčanske policije sa izloženom opremom koju koriste u radu, prisustvovali su uz mnoštvo građana i čelnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH.

2013-08-30-Dan_policije-2

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je izrazio zadovoljstvo sa aktuelnom sigurnosnom situacijom u Distriktu.

"To je u najvećoj mjeri plod preventivnih i represivnih mjera koje radi policija, kao i čitavog okruženja koje svi zajedno gradimo, kao jednog mjesta gdje dominira suživot, tolerancija i razumijevanje“, dodao je gradonačelnik Domić.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Lujić kazao je da se već tradicionalno svake godine obilježava ovaj dan s obzirom da je na današnji dan 2000. godine donesen Zakon o Policiji Brčko distrikta BiH.

2013-08-30-Dan_policije-3

2013-08-30-Dan_policije-4

"Taj zakon je u to vrijeme bio veliki izazov, kao i sama institucija koja je počela raditi u tako posebnom okruženju, ali evo poslije 13 godina uspjela je da imamo jedno stabilno stanje sigurnosti na području Distrikta, sa zadovoljavajućim pokazateljima u svim oblastima rada”, naglasio je Lujić.