Obilježena treća godišnjica KUD „Rubina“ brčanskih Hrvata iz Beča


14.11.2011. Kulturno-umjetničko društvo brčanskih Hrvata „Rubina“ u Beču je svečano obilježilo treću godišnjicu postojanja uz bogat kulturno-zabavni program.

Image for news
Podršku obilježavanju ove godišnjice, kojom se u Austriji njeguje tradicija Posavine, u ime Brčko Distrikta BiH su pružili: gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić sa saradnicima, zamjenik gradonačelnika Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Pejo Mendeš te zamjenik predsjednika Skupštine Brčko Distrikta BiH Ivan Krndelj.

2011-11-14-3_godisnjica_Rubina2

2011-11-14-3_godisnjica_Rubina1

Igrom, pjesmom i recitovanjem predstavili su se članovi ovog folklornog društva – od najmlađih do najstarijih, a upriličena je i dramska komedija „Gastarbeiter Jozo dolazi kući“. Predsjednik KUD-a „Rubina“ iz Beča Ivica Šišić ovom prilikom je uručio zahvalnice za pomoć i podršku ovom kulturno-umjetničkom društvu gradonačelniku Brčko Distrikta BiH Miroslavu Gavriću, zamjeniku gradonačelnika Brčko Distrikta BiH Anti Domiću i zamjeniku predsjednika Skupštine Brčko Distrikta BiH Ivanu Krndelju, ističući da ovakva podrška mnogo znači svima koji su daleko od svoje zemlje i rodnog kraja.