Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa


14.11.2011. Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić upriličio je prijam za predstavnike Udruge dijabetičara Brčko Distrikta BiH.

Image for news
Predsjednik brčanske Udruge dijabetičara Dragan Ristić je istakao da je zadovoljan potporom Vlade Brčko Distrikta BiH proteklih osam godina, koliko Udruga postoji, ali da bi Fond zdravstvenoga osiguranja Brčko Distrikta BiH mogao znatno poboljšati sustav liječenja oboljelih. Ovom prigodom predstavnici Udruge su izmjerili razinu šećera u krvi gradonačelniku Miroslavu Gavriću i na taj način simbolično poručili da svi, s ciljem prevencije, treba da kontroliraju razinu šećera. Besplatne kontrole organizirane su i za sve građane na brčanskom Trgu mladih.

2011-11-14-Svjetski_dan_borbe_protiv_dijabetesa1

2011-11-14-Svjetski_dan_borbe_protiv_dijabetesa2

Dr. Gavrić je također apelirao da je neophodno, pogotovo za one koji spadaju u rizične kategorije, da redovito kontroliraju razinu šećera u krvi. Gradonačelnik Gavrić se sa predsjednikom Skupštine Brčko Distrikta BiH Esadom Atićem i predstojnikom Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko Distrikta BiH dr. Admirom Čandićem pridružio ostalim sudionicima u „polusatnoj šetnji do zdravlja“ koja ima za cilj poslati poruku da je upravo toliko fizičke aktivnosti dnevno neophodno za zdraviji život i svakodnevnicu.
Povodom dana borbe protiv dijabetesa u Domu kulture u Brčkom organizirano je predavanje o temi „Edukacija i prevencija u dijabetesu melitusu“.