Obilježen Međunarodni dan djeteta u Brčkom

4.10.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić i šef Odjeljenja za obrazovanje Esed Kadrić organizovali su danas u Gradskoj vijećnici, povodom Međunarodnog dana djeteta, prijem za djecu iz petnaest osnovnih škola te predškolskih ustanova iz Brčkog.

Image for news

U neformalnom razgovoru učenici su iskoristili priliku da od gradonačelnika i resornog šefa Odjeljenja potraže odgovore na pitanja koja su aktuelna u njihovim školama, ali i da istaknu probleme i iskažu dobre strane svog školovanja.

Učenike Četvrte osnovne škole zanimalo je kada će dobiti novi školski objekat i riješiti problem sale za održavanje tjelesnog odgoja. Učenica iz Bijele zahvalila je Vladi, u ime djece iz Srednje Špionice, na rješavanju problema prevoza učenika, a bilo je riječi i o uslovima u kojima djeca pohađaju nastavu.

2012-10-04-Dan_djeteta-2

Gradonačelnik je zahvalio gostima što su na svoj dan posjetili javnu upravu i nakon prijema istakao da su se i djeca i predstavnici vlasti složili da postoje dobri uslovi za školovanje, ali da je mnogo pitanja koja se mogu unaprijediti – poput opremanja školskih objekata.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Esed Kadrić naglasio je da je ovo bila prilika za osluškivanje potreba djece.

2012-10-04-Dan_djeteta-3

"Čuli smo njihova razmišljanja, primjedbe i pohvale i dali smo obećanje da ćemo stvoriti još bolje uslove za njihovo odrastanje i školovanje", zaključio je Kadrić.

Učenici su gradonačelniku i šefu Odjeljenja uručili prigodne poklone koje su sami napravili.