Nastavljena 72. redovna sjednica

17.12.2019. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je u nastavku 72. redovne sjednice Izvještaj o utrošku sredstava kapitalnih grantova JP „Putevi Brčko” za dodatno finansiranje i završetak izgradnje zaobilaznice oko grada Brčko.

Image for news

Članovi Vlade nisu prihvatili amandmane Kluba poslanika SDS-a na Nacrt Zakona o radu Brčko distrikta BiH. Usvojen je Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Vlade u projektni tim Odbora za olakšavanje trgovine BiH, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju i radu Komisije za fiskalizaciju. Vlada je odobrila Prijedlog odluke o usvajanju strategije razvoja saradnje sa iseljeništvom Brčko distrikta BiH za period 2020–2024. godina.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti Ministarstvu komunikacija i prometa BiH za podnošenje kandidature BiH u Upravno vijeće Svjetske poštanske unije i Prijedlog zaključka o nacrtu Međunarodnog ugovora o razmjeni podataka potrebnih za provjeru izvještaja o imovinskom stanju.

Na prijedlog Direkcije za finansije usvojen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Organizacionog plana Direkcije za finansije te je odobren Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za period od januara do septembra 2019. godine.

U nastavku 72. redovne sjednice usvojen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o vrsti i visini naknade Komisiji za nostrifikaciju i ekvivalenciju inostranih školskih diploma za učestvovanje u radu van radnog vremena kao i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na tekst Nacrta memoranduma o razumijevanju i saradnji u oblasti mladih između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Palestine.

Redovna 72. sjednica Vlade bit će nastavljena sutra, 18. 12. 2019. godine u 8.00 sati.