Nastavak 45. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH

25.11.2013. U nastavku 45. redovnog zasjedanja Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Izvještaj Komisije za vršenje revizije postupka provedenog na osnovu Odluke o kriterijima socijalnog zbrinjavanja radnika preduzeća i institucija koji su, ne svojom krivicom, 1992. godine ostali bez posla, s prijedlogom mjera.

Image for news

Šefica resornog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić kazala je da je nakon dugotrajne rasprave Vlada donijela zaključak da Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge pripremi izmjenu Odluke u kojoj će se Apelaciona komisija Brčko distrikta BiH zadužiti za reviziju tih žalbenih rješenja.

2013-11-25-45_RSV_Nastavak-Andja_Nikolic

"U samom izvještaju postoje određene sumnje o izvjesnom broju radnika koji bi možda mogli da ostvare svoja prava nakon drugostepene odluke", istakala je Nikolićeva.

Na današnjem zasjedanju Vlada je primila k znanju Informaciju o Izvještaju o napretku Bosne i Hercegovine na putu ka EU za 2013. godinu, kao i Informaciju o zahtjevu Fonda zdravstvenog osiguranja koja se tiče opomene za izvjesna dugovanja u proteklom vremenskom periodu 2012. godine.