Nastavak 21. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH

31.5.2013.


Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za mjesec april 2013. godine.

Direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH Mato Lučić istakao je da je kapitalni budžet u april realizovan u iznosu od 990.000 KM, koji za prvi kvartal ove godine iznosi ukupno 2.810.000 KM, dok je za prethodne tri godine neutrošenih sredstava ostalo 119. miliona KM, naglašavajući da će u ovoj oblasti vidljivije pomake pokazati izvještaj za maj mjesec.



Image for news
U nastavku 21. redovne sjednice članovi Vlade primili su k znanju Informaciju o postupcima javnih nabavki u aprilu 2013. godine.
Nakon razmatranja Informacije o prisustvu aflatoksina u mlijeku, preduzetim mjerama zaštite stanovništva i kontroli otkupa mlijeka i proizvodnje stočne hrane, na zahtjev poslanika Mustafe Sinanagića, Vlada je, s obzirom da Inspektorat nije ispunio zadatak u skladu sa zakonom i nije pravovremeno informisao Vladu o postojanju ovog problema, donijela zaključak da se preduzmu istražne radnje i utvrde nadležne osobe koje nisu izvršavale svoje obaveze te da će isti biti sankcionisani.

2013-05-31-Nastavk_21_redovne_sjednice-1

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o kvalitetu vode za piće u Brčko distriktu BiH, na zahtjev poslanika Halila Ljuce, kao i Informaciju na zahtjev poslanika Adnana Drapića o raspisanim javnim konkursima, objavljenim poništenjima i sredstvima izdvojenim za objavljivanje istih u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove i Odjeljenju za obrazovanje.
Razmatrana Informacija o realizaciji aktivnosti iz reformske oblasti "Upravni postupci i upravne usluge" također je primljena k znanju, kao i Informacija o rješavanju upravnih predmeta za period od 1. 1. do 31. 12. 2012. godine u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove.
2013-05-31-Nastavk_21_redovne_sjednice-2
Nakon razmatranja Informacije o sticanju, uz naknadu, nekretnine označene kao k.č. broj 3570/13 KO Brčko 4, ista je vraćena na doradu zbog postojanja određenih nedostataka.