Nastavak 149. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH

13.9.2012. U nastavku 149. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Nacrt Odluke o usvajanju konačne liste za dodjelu stipendija redovnim studentima za period od 1. 1. do 31.12. 2012. godine. Na osnovu Odluke o kriterijima i načinu dodjele stipendija redovnim studentima dodijeljeno je ukupno 250 stipendija od kojih je 205 stipendija za studente drugih i starijih godina studija, a ostale za učenike generacije i studente deficitarnih struka.

Image for news

Članovi Vlade na današnjoj sjednici usvojili su Nacrt Odluke o imenovanju zamjenika člana Policijskog odbora iz reda policijskih službenika.

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Revizorski izvještaj i usvojila Akcioni plan za realizovanje preporuka revizije finansijskog poslovanja Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH za 2011. godinu.

Vlada Brčko distrikta BiH donijela je Odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode suše na području Brčko distrikta i usvojila zaključak kojim obavezuje Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu da u roku od deset dana sačini prijedlog mjera po ovoj odluci.

Članovi Vlade raspravljali su o Informaciji o izgradnji stambenog objekta namijenjenog za smještaj porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Armije BiH i HVO-a i zahtjevu udruženja za gradnju ovoj objekta u MZ Novo Brčko.

149. redovna sjednica bit će nastavljena u utorak 18. septembra 2012. godine.