Najugroženijim porodicama od poplava uručeni prehrambeni paketi


8.7.2010. godine. Predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH u saradnji sa zaposlenicima Crvenog krsta iz Brčkog obišli su poplavljena područja u Brčko distriktu, gdje su uručili prehrambene pakete najugroženijim porodicama pogođenim ovom elementarnom nepogodom, koja je krajem prošlog mjeseca zahvatila Brčko distrikt. Šef Odjeljenja za javnu sigurnost Brčko distrikta BiH Ermin Džindić je kazao da se nakon obilnih padavina koje su zadesile Distrikt, te prouzrokovale velike štete, javila potreba da se pruži pomoć najugroženijim porodicama.

Image for news

 

2010-07-08PomocNajugrozenijima1

"Po procjenama iz mjesnih zajednica u Distriktu mi smo uz pomoć Crvenog krsta uspjeli da realizujemo i podijelimo pakete porodicama koje su najugroženije. Cilj nam je bio da podijelimo onima koji imaju djecu od pet do osam godina i vjerujem da će u ovom trenutku za njih ovaj oblik pomoći značiti puno", kazao je Džindić.

On je istakao da postoji velika politička volja za pomoć ugroženima od poplava i da će se nakon procjenjivanja kompletne štete pristupiti iznalaženju načina za izdvajanjem određenih sredstava iz budžeta Distrikta za ovu namjenu.

Paketi su podijeljeni u mjesnim zajednicama Rijeke, Brka, Palanka, Grbavica i D. Vukšić, a domaćini su izrazili veliku zahvalnost nadležnima na ukazanoj pomoći.