Najboljima uručene nagrade „Zlatne turističke ruže 2010“

25. 9. 2010. -  U brčanskom Domu kulture uz bogati muzički sadržaj, prisustvo poznatih i uglednih ličnosti iz javnog života, lokalnih, entitetskih i državnih struktura, te uz direktan televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske održana je centralna manifestacija „Zlatna turistička ruža 2010“ na kojoj je dodijeljeno 58 priznanja u petnaest kategorija.

Image for news

2010-09-25DomKultureNagradjeni

Među nagrađenima u kategoriji „priznanje gradonačelniku za rezultate u razvoju turizma na području lokalne zajednice“ zlatna turistička ruža pripala je i gradonačelniku Brčko distrikta BiH, dr. Draganu Pajiću, a uručila mu je mis BiH za 2010. godinu Snježana Prorok.

Također, u kategoriji „najuspješnija turistička zajednica i organizacija“ nagrade najboljima je uručio gradonačelnik Pajić.

„U ime grada domaćina imam čast i zadovoljstvo da najuspješnijim turističkim zajednicama uručim priznanje koje je ustvari  priznanje njihovim naporima u razvoju turizma. Nadam se da će se ovim dodjeljivanjem nagrada još više motivisati da postižu još bolje rezultate“, kazao je dr. Pajić obraćajući se prisutnima u sali Doma kulture.

Najboljima u kategoriji „najuspješniji vinar i vinograd“ uručio je i dogradonačelnik Anto Domić gdje se ujedno obratio prisutnima i čestitao nagrađanima za postignute uspjehe.

U kategoriji „najuspješnija ličnost ili kolektiv godine“ pored nagrađenih priznanje je pripalo i Turističkoj agencije „Dinamik turs“ iz Brčkog. U kategoriji „smještajni i ugostiteljski kapaciteti – manji hoteli“ nagrada je pripala i Hotelu „Grand Posavina“, a za kategoriju „smještajni i ugostiteljski kapaciteti – restorani“ nagrada je uručena Restoranu „Kolubara“ iz Brčkog.

„Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da je završnica pete „Zlatne turističke ruže 2010“ okončana i podjelom prestižnih priznanja. Kao predsjednik glavnog žirija mogu reći da su sve nagrade usaglašene jednoglasno i da smo se trudili da ispoštujemo sve one kriterijume koje smo usvojili prije samih nominacija. Cijela BiH je danas bila u Brčko distriktu i imali smo priliku da promovišemo naše područje sa aspekta manifestacionog turizma, da pokažemo da smo dobri domaćini, ali i da primimo nagrade u pojedinim segmentima“, kazao je šef Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH i predsjednik žirija „Zlatna turistička ruža 2010“ Aleksandar Đurić.

Zlatne turističke ruže uručili su resorni entitetski ministri, članovi Glavnog žirija te poznati pjevač narodne muzike Halid Bešlić.

Organizatori „Zlatne turističke ruže 2010“ su Medijsko-poslovni koncept „Turizam Plus“ i Vlada Brčko distrikta BiH, a pokrovitelji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić i Vlada Brčko distrikta, te Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske i Ministarstvo turizma i okoliša Federacije BiH.