Najavljen 16. međunarodni rukometni turnir „Lokomotiva Kup“

19.12.2018. U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je primio učesnike i organizatore 16. međunarodnog rukometnog turnira „Lokomotiva Kup“ Brčko distrikta BiH na kojem će učešća uzeti preko 1.200 učesnika, odnosno 56 ekipa iz trinaest zemalja svijeta: Francuske, Ukrajine, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Danske, Italije, Izraela, Grčke i BiH.

Image for news

Gradonačelnik je kazao da je ovo prilika za grad Brčko da se pokaže kao dobar domaćin jer, kako je naglasio, turnir nosi jedan odgovarajući kvalitet kada je u pitanju sport i samo takmičenje.

„Okupiti toliki broj jakih ekipa iz različitih zemalja je potvrda kvaliteta ovog turnira, ali to je i za nas prilika da se predstavimo kao dobri domaćini među svim ovim učesnicima. Nadamo se da ćemo u tom pravcu nastaviti da radimo i narednih godina. Pozivam građane da narednih dana dođu i podrže ekipe“, kazao je Milić.

Radomir Prajo, član Organizacionog odbora 16. međunarodnog rukometnog turnira „Lokomotiva Kup“ Brčko distrikta BiH, zahvalio se gradonačelniku na podršci i pozvao sve ljubitelje sporta da posjete turnir kako bi uveličali ovaj sportski događaj.

Predstavnici rukometnog kluba „Vesprem“ iz Mađarske kazali su da na turnir „Lokomotiva Kup“ dolaze već nekoliko godina i da im je čast što učestvuju na ovakvom događaju.

„Ovdje dolazimo sa stručnom namjerom, a to je da učimo od ovog dijela Balkana, jer ovdje se susreću dva stila igre, balkanski i stil srednje Evrope. Mi nismo došli ovdje da pobjeđujemo nego da nam djeca steknu nova iskustva, da steknu nova znanja s takvim protivnicima, a, naravno, trudit ćemo se i da dođemo do finala“, kazali su iz „Vesprema“

Ove godine na turniru prisutne su četiri kategorije juniori, kadeti, pioniri i mlađi pioniri uzrasta do 18, 16, 14 i 12 godina.

Utakmice se igraju od 8.00 do 19.00 sati u tri gradske dvorane: u sali Ekonomske škole, Gimnazije i Tehničke škole.

Turnir će trajati od 19. do 22. decembra.