Najavljen Teniski turnir „Brčko ledies open 2011“

10.8.2011. Članovi Organizacionog odbora Teniskog turnira „Brčko ledies open 2011“ najavili su za 13 august početak osmog po redu međunarodnog turnira na kome učestvuje oko 80 seniorki iz oko 20 zemalja sa tri kontinenta.

Image for news
Aleksandar Đurić, šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta BiH, kao član Organizacionog odbora Turnira istakao je da je Vlada distrikta pomogla organizaciju ove prestižne sportske manifestacije sa 40.000 KM, uključujući i turnir u muškoj konkurenciji, održan u maju. On je izrazio nadu da će Vlada, kao generalni pokrovitelj turnira, ubuduće biti u prilici da izdvoji i veća sredstva za ovakve vrste sportskih događaja koji na najbolji način predstavljaju promociju Brčko distrikta i unapređuju njegov međunarodni imidž.
Nagradni fond Turnira je 10.000 dolara, a pobjednica će dobiti i 12 ITF poena. Teniski turnir za seniorke se završava 21. augusta kada će biti odigrano finale u singlu i upriličena svečanost dodjeljivanja nagrada uz direktan televizijski prijenos na RTRS-u.