Gradonačelnik Zijad Nišić najavio 19. međunarodni teniski turnir „Brčko Open 2023“

19.05.2023. Povodom održavanja 19. međunarodnog teniskog turnira „Brčko Open 2023“ na sportskom centru „Prohema“, čiji je glavni pokrovitelj Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, danas je početak ovog tradicionalnog turnira najavio gradonačelnik Zijad Nišić.

Image for news

„Brčko se, uz entuzijazam ovog kluba, nalazi na svjetskoj mapi tenisa, tako da je ovo jedan vrlo važan sportski događaj na kojem mladi teniseri dobijaju i ATP bodove kojima se rangiraju na svjetskoj rang listi i to je njima veća motivacija nego što je nagradni fond za ovaj teniski turnir. Tenis je sport koji donosi najviše benefita za zdravlje, to je jedan od dva najzdravija sporta prema ocjeni stručnjaka i mi kao Vlada ćemo kontinuirano podržavati ovakve događaje“, izjavio je gradonačelnik Nišić.

„Ovaj turnir se u Brčkom održava po 19. put i moram da naglasim da je ovo najstariji turnir u BiH iz ove serije. U našem gradu će boraviti oko 400 tenisera, njihovih roditelja i pratilaca. Ove godine u organizaciji turnira pomažu nam naši dugogodišnji sponzori, među kojima je glavni pokrovitelj Vlada Brčko distrikta BiH, Pododjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu i Ured gradonačelnika. Moram da naglasim da ove godine 30 zemalja uzima učešće na turniru i da smo u rangu mnogih velikih gradova kao što su Rim, Bukurešt, Adis Abeba, Antalija“, istakao je direktor turnira Tomislav Đokić.