Najavljen program "28. Susreta pozorišta BiH" u Brčkom


2.11.2011. Na ovogodišnjim "28. Susretima pozorišta BiH", koji će biti održani od 17. do 25. novembra u Brčkom, predstavit će se osam pozorišnih kuća iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske saopćeno je danas nakon sjednice Organizacionog odbora Susreta.

Image for news
Predstave koje će ove godine publika u Brčkom imati priliku da vidi: "Otac na službenom putu" Ateljea 212 iz Beograda, "Nosi nas rijeka" Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba, "Prokleta avlija" u izvođenju Teatra Kabare iz Tuzle, "Radnička hronika" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke, "Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna šta narod ne zna" Narodnog pozorišta iz Sarajeva, "Leda" Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, "Pismo iz 1920." Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i predstava "Rođeni u JU" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.
Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora "28. Susreta pozorišta BiH" dr. Miroslav Gavrić istakao je da su prilikom selekcije odabrane najbolje predstave iz regije te da će se i ove godine za vrijeme trajanja Susreta u Brčkom okupiti najbolji i najkvalitetniji glumci, režiseri i stručnjaci iz ove branše.

2011-11-02-Najava_pozorisnih_susreta1

Direktor "28. Susreta pozorišta BiH" Jakov Amidžić istakao je da će selektor ovogodišnjih susreta biti prof. dr. Darko Lukić iz Zagreba. Glavni program Susreta, kao i prethodnih, ove godine će pratiti i niz drugih sadržaja. Bit će upriličena druženja i razgovori sa poznatim regionalnim glumcima, predstave za djecu u brčanskim školama, a završne večeri Susreta, nakon dodjela nagrada, bit će održan i koncert Radeta Šerbedžije. Direktor Jakov Amidžić rekao je da će ovogodišnji pozorišni susreti biti organizovani pod motom "Najbolje za publiku" kako bi na taj način, osim stručnoj javnosti, bila posvećena pažnja svima koji uživaju u umjetnosti pozorišta.