Najavljen 11. međunarodni sajam privrede "Brčko 2012"

2.11.2012. Pripreme za Jedanaesti međunarodni sajam privrede "Brčko 2012", koji će biti održan od 16. do 20. novembra, privode se kraju, a ovogodišnji sajam će biti kvalitetniji i bolji nego prethodnih godina, rečeno je danas nakon sastanka Organizacionog odbora Sajma.

Image for news

"Nastojali smo izbjeći sve poteškoće u organizaciji koje su evidentirane prošle godine, a nadamo se da smo zajedničkom saradnjom Vlade Brčko distrikta BiH, Udruženja poslodavaca i Privredne komore doprinijeli da ovogodišnji sajam dobije kvalitet kakav zaslužuje Brčko distrikt BiH", istakao je gradonačelnik Brčko distrikta dr. sci. Miroslav Gavrić.

On je rekao da će za četiri sajamska dana biti održano niz tematskih konferencija kako bi se domaći privrednici povezali sa zemljama u okruženju, ali i šire. Gradonačelnik Gavrić je također naglasio da će biti održane i dvije konferencije o implikacijama ulaska Hrvatske u Evropsku uniju po BiH te mogućnostima koje pružaju evropski fondovi domaćim privrednicima kao i dan lučkih gradova sa međunarodnim sastancima.

Sekretar Privredne komore Nenad Vuković najavio je organizovan nastup privrednika iz Turske iz Samsuna, Luka Konstanca, Vukovar, Novi Sad i Beograd te učešće predstavnika Vukovarsko-srijemske županije, Niškog okruga, Sremske Mitrovice, regije Gračanica, Posavske županije, Bijeljine i niz drugih.

Vuković je istakao da bi ovogodišnji sajam trebalo da dobije novu dimenziju i kvalitet sajamskih aktivnosti bolji nego do sada.

Sajam će biti održan u centru grada u halama u sklopu JP "Luka Brčko" d.o.o. sa kapacitetom od 3.000 kvadratnih metara unutrašnjeg i 5.000 vanjskog prostora. Ulaz će, kao i prethodnih godina, biti besplatan.