Načelnik općine Gunja kod gradonačelnika Domića

5.12.2012. Načelnik općine Gunja iz Republike Hrvatske Vladimir Crnov sastao se danas u Gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem gdje je razgovarano o nastavku saradnje s ovom općinom i Vukovarsko-srijemskom županijom koja je uspostavljena za vrijeme mandata prošle Vlade distrikta.

Image for news

 

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić je rekao da je na sastanku bilo riječi i o statusu ljudi koji su prije rata rođeni, živjeli i radili u Brčkom, koji imaju BiH državljanstvo, a žive u Hrvatskoj, kao i o statusu stanovnika Gunje koji su zbog ratnih dešavanja ostali bez posla u Brčkom.

"Imajući u vidu da Republika Hrvatska za nekoliko mjeseci ulazi u Evropsku uniju i da postoji prilika da zajedničkim snagama na obostranu dobrobit realizujemo određene projekte dogovorili smo se da nakon formiranja Vlade Brčko distrikta BiH, članovi Vlade,  predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i općine Gunja održe zajedničku konferenciju gdje ćemo razmotriti mogućnosti konkretne saradnje", dodao je gradonačelnik Anto Domić.

Načelnik općine Gunja Vladimir Crnov istakao je da će u budućnosti biti razgovarano o zajedničkoj inicijativi za novi granični prelaz Gunja – Brčko nakon ulaska Republike Hrvatske u Evropsku uniju.