Muški odbojkaški Klub "Jedinstvo" u posjeti gradonačelniku Distrikta

5.2.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić priredio je danas u Gradskoj vijećnici prijem za odbojkaše Muškog odbojkaškog kluba "Jedinstvo" iz Brčkog.

Image for news

"Odbojkaši MOK-a  su osvojili pobjednički pehar na novoformiranom takmičenju "Balkanska liga" i danas smo se tim povodom susreli. Razgovarali smo o uslovima u kojima rade naši odbojkaši i njihovim planovima, a razgovarali smo i sa upravom kluba. Oni su jako uporni da nastave s uspješnim takmičenjima te se nadamo da će im se očekivanja ispuniti. Njihovi prioriteti su da osvoje tri titule: Balkansku ligu, Kup BiH i Prvaka Bosne i Hercegovine", dodao je gradonačelnik Domić.

Dr. Anto Domić je, čestitajući odbojkašima "Jedinstva“ veliki uspjeh, istakao da će uspješnim sportskim klubovima, poput "Jedinstva", Vlada Distrikta pomoći da nastupaju i na većim međunarodnim takmičenjima.
2013-02-06-MOK-2

"U budžetu za ovu godinu, koji je još u pripremi, bit će planirana i sredstva za njihov rad. To bi im bio dodatni iskorak i prilika da mogu pokazati svoje umijeće i u nekim drugim ligama van Bosne i Hercegovine", zaključio je gradonačelnik Domić.

Predsjednik Skupštine MOK-a "Jedinstvo" Branko Damjanac naglasio je da je svim članovima Kluba bila iznimna čast prezentovati ovom gradu i prvom čovjeku grada svoja postignuća i nagrade.

"Zahvalni smo gradonačelniku na prijemu mladih sportista, kojima se Brčko može ponositi", dodao je Damjanac.
2013-02-06-MOK-3

Kapiten ekipe Drago Teodorović naveo je "Jedinstvu" u budućem radu predstoje teški mečevi u završnom dijelu takmičenja u Premijer ligi BiH, kao i završni turnir Kupa BiH, čiji su domaćini, te je istakao da namjeravaju osvojiti obje titule.