"MITO nećemo u našoj kući" – Brčko distrikt BiH – distrikt odgovorne javne uprave

5.11.2012. Brčko distrikt BiH odlučio je da se uhvati ukoštac sa korupcijom kao bolešću modernog društva krenuvši upravo iz svoje kuće – iz redova javne uprave. Na press konferenciji održanoj danas u press sali u Gradskoj vijećnici, prisutni novinari imali su priliku upoznati se s kampanjom koja je proteklih 15 dana započela pod sloganom „MI TO nećemo“ koji je trebalo da najavi početak kampanje pod nazivom „MITO nećemo u svojoj kući“ uz prateći slogan „Brčko distrikt BiH – distrikt odgovorne javne uprave“.

Image for news

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić istakao je da se važnost ove kampanje ogleda u podizanju svijesti o postojanju problema protiv kojeg zajednički možemo djelovati, te da je pomoć građana, medija i svih drugih subjekata neophodna. Pozvao je sve prisutne, kao i sve ostale činioce društva Brčko distrikta BiH da na besplatan telefonski broj 049/217-717 prijave bilo kakav oblik korupcije s kojim su se susreli oni ili neko njima blizak.

2012-11-05-MITO_necemo-2

„Kampanja koju provodimo medijski će trajati 45 dana, ali uz vašu pomoć ona će kroz aktivnosti svakog od vas trajati sve dok se u potpunosti ne izborimo s ovim problemom i iskorijenimo njegovo postojanje u našim redovima“, istakao je gradonačelnik Gavrić.

Gradonačelnik je, nakon konferencije za medije, na gradskom trgu svečano otkrio prvi promotivni plakat drugog dijela kampanje.

Dovoljno je da na šalteru, u bilo kojoj službi ili drugoj javnoj instituciji vidite istaknutu naljepnicu kampanje na kojoj je jasno naznačeno da „MITO nećemo u našoj kući“ da biste znali da tu mito ne bi trebalo da traže od vas niti da ga vi dajete. Mi mito nećemo u našoj kući, u našem Distriktu, distriktu odgovorne javne uprave i časnih ljudi!