Ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske u posjeti Brčko distriktu BiH



25.3.2011. Ministrica porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Nada Tešanović posjetila je Brčko distrikt BiH, gdje se sastala sa gradonačelnikom Draganom Pajićem i sa upravom i odbojkašicama Ženskog odbojkaškog kluba „Jedinstvo“ iz Brčkog.

Image for news

Ovo ministarstvo je i ranije pomagalo sportske kolektive i sportske manifestacije u Brčko distriktu BiH, a to će činiti i dalje, rekla je ministarica Tešanović, i dodala da je Budžetom Republike Srpske izdvojeno za pomoć sportu u Brčko distriktu 200.000 KM. Ona je istakla da će ova sredstva biti podijeljena na osnovu određenih kriterija i uspjeha sportskih organizacija iz Brčko distrikta, te je sigurnu pomoć od tih sredstava obećala brčanskim odbojkašicama koje su pet puta osvojile Kup Bosne i Hercegovine. Ministarica Tešanović je naglasila da jedan takav klub mora izaći iz okvira takmičenja u BiH i čestitala im sve uspjehe koje su postigli. Predsjednik Kluba Ranko Krsman i trener Goran Hadžić su se zahvalili ministarici Tešanović na razumijevanju i podršci, kao i ministru Petru Đokiću, koji se kao poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske izborio ranijih godina da ovaj klub dobije pomoć, i gradonačelniku Draganu Pajiću koji je takođe pokazao veliku podršku radu i uspjesima ŽOK „Jedinstvo“. Riječi zahvalnosti uputila je i kapiten Kluba Sandra Mitrović koja je rekla da će to njena ekipa opravdati svojim rezultatima.

 

Pajić je obećao da će već u narednih nekoliko dana kao gradonačelnik uputiti grant pomoći odbojkašicama u znak iskrenog poštovanja za sve njihove osvojene pehare i pobjede.