Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija u posjeti gradonačelniku Gavriću

29.2.2012. Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija sastao se u Gradskoj vijećnici u Brčkom sa gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslavom Gavrićem i predsjednikom Skupštine Brčko Distrikta BiH Esadom Atićem. Na sastanku je bilo riječi o euroatlantskim integracijama, ekonomskoj diplomatiji i saradnji Ministarstva vanjskih poslova sa institucijama Brčko Distrikta BiH.

Image for news

 

Gradonačelnik Miroslav Gavrić izrazio je zadovoljstvo što je ministar Zlatko Lagumdžija u okviru svojih posjeta predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH boravio i u Brčkom. On je rekao da je razgovarano o trenutnoj političkoj atmosferi u Distriktu koja se, prema njegovim riječima, znatno razlikuje od prošlogodišnje.

"Bilo je riječi i o mogućnosti uključivanja Brčko Distrikta BiH u diplomatske aktivnosti koje vodi resorno ministarstvo BiH s ciljem obogaćenja ekonomskih veza Distrikta uz pomoć diplomatsko-konzularnih i trgovinskih predstavništava u svim zemljama u kojima BiH ima diplomatsku misiju", rekao je gradonačelnik Gavrić.

2012-02-29-PosjetaMinistra_inostranih_poslova-2

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija istakao je, govoreći o  radu ministarstva, da je ono servis svih institucija u BiH, ali i svakog čovjeka koji živi u ovoj zemlji. On je dodao da Brčko Distrikt BiH ima snažan ekonomski potencijal i čini jednu četvrtinu ukupne državne javne potrošnje.

Lagumdžija je zaključio da je Brčko lokalna zajednica koja se brzo transformiše i prima evropske standarde te da je u narednom periodu cilj da se zajedničkim radom postigne bolja unutrašnja ekonomska situacija kroz različite projekte.