Kreativnom radionicom započelo obilježavanje Svjetskog dana turizma

23.9.2013. U sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma danas je u Omladinskom centru u Brčkom započela radionica kreativnog profiliranja budućih suvenira gdje će 48 srednjoškolaca raditi na izradi suvenira tehnikom crtanja po staklu i drvetu s motivima Distrikta.

Image for news

2013-09-24-Radionica-Svjetski_dan_turizma-svi

Namjera organizatora ove manifestacije, Odjeljenja  za privredni razvoj, sport i kulturu i Udruženja turističkih vodiča Brčko distrikta BiH da kroz edukativne radionice  upoznaju učesnike i građane o turističkim potencijalima Distrikta.

Naime, Svjetski dan turizma obilježava se 27. septembra dok je ova sedmica posvećena zaštiti voda.

Šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta BiH Aleksandar Đurić je istakao da Brčko za sada nema zvaničan suvenir.

"Ovo je prilika da se, možda, nađe rješenje u kreativnim idejama učesnika radionice, učenika Ekonomske škole, da se pokuša odabrati suvenir koji će predstavljati naš grad", dodao je  Đurić.

Potpredsjednica Udruženja turističkih vodiča iz Brčkog Sandra Blagojević, objasnila je da će u okviru radionica biti izrađene i razglednice koje će biti podijeljene građanima u četvrtak u sklopu promocije turističkih potencijala Brčkog.

Pored kreativne radionice, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma planiran je obilazak grada i izletišta Ficibajer, proglašavanje najljepših suvenira i dodjela diploma, te svečani program u hotelu „Jelena“ 27. septembra.