Kolegij Vlade osudio napad na imovinu šefa Jedinice kriminalističke policije

12.6.2019. Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH upoznat je danas, od strane šefa Policije Brčko distrikta BiH, s informacijom o izvršenom napadu na imovinu u vlasništvu šefa Jedinice kriminalističke policije, kao i ranijim pripremama određene kriminalne grupe usmjerenim na ugrožavanje njegove imovine.

Image for news

Naime, dana 6. na 7. 6. 2019. godine oko ponoći, u mjestu Gornji Zovik, od strane nepoznatih lica izvršena je paljevina vikend-kuće šefa Kriminalističke policije. Tom prilikom na navedenom objektu počinjena je potpuna materijalna šteta. S ciljem potpunog informisanja iz Policije je navedeno da je spomenuti policijski službenik, u vezi s obavljanjem službenih poslova i zadataka, u prethodnom periodu bio izložen prijetnjama.

Vlada Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje ovaj napad na pojedinca, ali i instituciju Policije Brčko distrikta BiH i traži od Policije i drugih nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mjere s ciljem utvrđivanja motiva kao i pronalaska počinioca napada.

Kolegij pruža maksimalnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH u ostvarivanju njihove primarne funkcije, odnosno zaštite lica i imovine na području Brčko distrikta BiH.