Content is not available in the selected language. Content in Bosnian is displayed.

Jubilej visokog obrazovanja u Brčkom obilježen svečanom akademijom

11.11.2011.  Himnom "Gaudeamus Igitur" u izvođenju hora JU "Gimnazija" iz Brčkog otvorena je svečana akademija povodom obilježavanja 50 godina visokog obrazovanja u Brčkom. Prisutne je pozdravio dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom prof. dr. Ljubomir Trifunović koji se zahvalio na velikom odzivu profesora, dekana i studenata sa Ekonomskog fakulteta iz Brčkog, ali i drugih fakulteta iz Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju. Prof. dr. Trifunović je naglasio da je ovaj jubilej od velikog značaja, ne samo za Ekonomski fakultet nego i za cijeli Brčko Distrikt BiH, koji nije veliki grad, ali njeguje veliku tradiciju ekonomske nauke i obrazovanja.

Image for news

2011-11-11-Svecana_akademija1

Prof. dr. Stevan Stević sa Ekonomskog fakulteta iz Brčkog prisutne je, kroz svoje izlaganje, proveo kroz historijat obrazovanja u Brčko Distriktu BiH od 1883. godine, kada je osnovana prva Trgovačka škola u Brčkom, do danas.

2011-11-11-Svecana_akademija2

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr. Mitar Novaković dodijelio je u znak zahvalnosti plakete dekanima i uglednim profesorima za doprinos razvoja Ekonomskog fakulteta, a plaketu za doprinos obilježavanju jubileja visokog obrazovanja gradonačelniku Miroslavu Gavriću, te novčane nagrade najboljim studentima Ekonomskog fakulteta u Brčkom