Izbori u Brčkom protiču bez problema

7.9.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr sci Miroslav Gavrić i predsjednik Izborne komisije Brčko distrikta BiH Milenko Zečević obišli su danas nekoliko biračkih mjesta u mjesnim zajednicama Bukvik, Ulović i Brka. Oni su takođe glasali na svojim biračkim mjestima u Grčici i u Četvrtoj osnovnoj školi nakon čega je održana konferencija za medije.

Image for news

II

Predsjedik Izborne komisije Brčko distrikta BiH Milenko Zečević rekao je da su sva biračka mjesta, izuzev jednog, otvorena na vrijeme u 7,00 časova.

„Biračko mjesto u Mjesnoj zajednici 4. juli je otvoreno sa kašnjenjem u 7, 30 zbog tehničkog problema i ovo mjesto će produžiti rad za onoliko minuta koliko je kasnilo otvaranje. Zabilježeni su i manji problemi u smislu negodovanja predstavnika pojedinih političkih subjekata koji su istakli da su plakati političkih partija preblizu biračkom mjestu. Ovaj problem ćemo brzo otkloniti uz pomoć radnika JP „Komunalno“ Brčko“, rekao je Zečević.

On je dodao da bi prvi rezultati glasanja trebalo da budu poznati već oko 23,00 časa.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr sci Miroslav Gavrić rekao je da je Lokalna izborna komisija uradila sve što je predviđeno u Uputstvu o danu izbora te da su sve institucije izašle u susret i preuzele svoj dio posla.

„ Očekujem da će građani distrikta izaći na izbore i ispunti svoju građansku dužnost jer oni danas odlučuju ko će ih voditi naredne četiri godine“, zaključio je gradonačelnik Gavrić.

III

Prema podacima Izborne komisije Brčko distrikta BiH u Brčkom je danas otvoreno 135 biračkih mjesta, aktivno je šest mobilnih timova a prijavljeno oko 83 000 birača.