Content is not available in the selected language. Content in Bosnian is displayed.

Izabrani najbolji "mladi graditelji"

30.5.2012. U okviru tridesetog jubilarnog festivala "Mladi graditelji" sinoć je u Domu kulture u Brčkom održana finalna večer. Osnovci, srednjoškolci i polaznici brčanskih vrtića prethodnih mjesec i po dana, koliko je trajao festival, pokazali su svoje umijeće i talent kroz glumu, pjesmu, recitaciju, igru i muziku, a sinoć su dodijeljene nagrade najboljima.

Image for news

 

U konkurenciji srednjih škola prvo mjesto pripalo je Poljoprivrednoj i medicinskoj školi. Drugo mjesto osvojila je Gimnazija "Vaso Pelagić", treće Tehnička škola dok se na četvrtom mjestu našla Ekonomska škola.

U konkurenciji gradskih osnovnih škola pobjednik je Prva osnovna škola. Drugoplasirana je Druga osnovna škola. Treće mjesto osvojila je Četvrta, a četvrto Treća osnovna škola.

U konkurenciji osnovnih škola sela prvo mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je Devetoj osnovnoj školi iz Maoče. Drugo mjesto osvojila je Osma osnovna škola iz Brke, a treće Sedma osnovna škola iz Gornjeg Rahića. Diplome za učešće na 30. festivalu „Mladi graditelji“ pripale su Petnaestoj osnovnoj školi iz Šatorovića, Trinaestoj osnovnoj školi iz Bukvika, Četrnaestoj osnovnoj školi iz Krepšića i Jedanaestoj osnovnoj školi iz Zovika.

Diplome i statue festivala uručene su polaznicima dječijih obdaništa  „Naša djeca“ i „Bambi“, koji su svojim nastupima uljepšali program. Nagrade najboljima uručio je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esad Atić.

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Belmir Agić, predsjednik Organizacionog odbora festivala, uručio je zahvalnice ljudima koji su svoju umjetničku karijeru započeli na festivalu "Mladi graditelji", a koji su danas poznati estradni umjetnici. Zahvalnice su, između ostalih, uručene Nedi Ukraden, Vesni Hadžić, Nermini Sinanagić, Safetu Redžiću i dr.

Nagrađeni učenici, pred prepunom salom Doma kulture, izveli su tačke koje je žiri proglasio najboljima.