Implementirati Akcioni plan za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma

19.1.2012. Predstavnici Vijeća ministara BiH, koji rade na implementaciji Akcionog plana za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma, razgovarali su danas sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti te pravosuđa Brčko Distrikta BiH o usklađivanju zakonskih regulativa i obavezama Brčko Distrikta BiH za provođenje spomenutog akcionog plana.

Image for news
Predsjedavajući radne grupe Vijeća ministra BiH Mijo Golub rekao je da je potrebno unaprijediti sistem Bosne i Hercegovine i ispuniti obaveze u skladu sa Akcionim planom koji je usvojilo Vijeće ministara BiH, a koji je rađen je u saradnji sa Vijećem Evrope. On je dodao da su ovim programom obuhvaćene sve institucije i svi nivoi vlasti u BiH.

Na današnjem sastanku razgovarano je, u smislu obaveza Brčko Distrikta BiH, o usvajanju, odnosno izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, Zakona o trgovini papirima od vrijednosti i Zakona o igrama na sreću kako bi se otklonili nedostaci koje je uočilo Vijeće Evrope i realizovale zadate mjere. Predstavnici institucija Brčko Distrikta BiH iskazali su spremnost za saradnju, a nakon uspješnih razgovora u Distriktu slijede konsultacije sa entitetskim predstavnicima.