Imenovani savjetnici gradonačelnika Distrikta

12.12.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić saopćio je danas na konferenciji za medije imena novih savjetnika gradonačelnika.

Image for news

"Za savjetnika za privredu, finansije, kapitalne projekte i interne kontrole imenovao sam Boru Kojića, za savjetnika za saradnju sa vjerskim zajednicama, udruženjima proisteklim iz rata, civilnim društvom, humanitarnim organizacijama i nacionalnim kulturnim društvima Ljubišu Lukića, za savjetnika za obrazovanje, zdravstvo, sport, kulturu i turizam Mariju Perkanović i za poljoprivredu, šumarstvo, vodoprivredu, ruralni razvoj i zaštitu okoline Ljubicu Ilić", rekao je gradonačelnik Domić.

On je istakao da će imenovati još dva savjetnika koji će biti zaduženi za pravna pitanja, evropske integracije, javnu upravu i saradnju s entitetima te za regulaciju rada i radnih odnosa i ostala pitanja iz ove oblasti, uz mogućnost proširivanja nadležnosti.

"Osobe koje su trenutno na ovim funkcijama bit će razriješene, osim dva savjetnika koji će obavljati svoje dužnosti do popunjavanja pozicija za preostala dva za koja su još uvijek u toku konsultacije", zaključio je gradonačelnik Domić.