Hristina Petrović osvojila „grand prix“

3.3.2012. Na festivalu „Dječija mašta može svašta”, koji je osmi put održan u Brčkom, u okviru obilježavanja godišnjice Distrikta, „grand prix” nagradu osvojila je Hristina Petrović iz Bijeljine za kompoziciju „Život je ko klavir”.

Image for news

U konkurenciji među 20 takmičarskih kompozicija, prvu nagradu za interpretaciju dobila je Helena Radić iz Brčkog koja je izvela pjesmu „Eto to se ljubav zove”. Drugo mjesto pripalo je učenicima brčanskih osnovnih škola Anđelini Kvesić i Aldinu Kopčaliću za numere „Uobraženi saksofon” i „Glava mi u torbi”. Stručni žiri dodijelio je treću nagradu za interpretaciju Davidu Lakiću iz Šamca, učenici iz Brčkog Mariji Matijević i duetu Mirza Brašnić i David Klopić za kompoziciju „Djeca hoće“.

2012-03-03-Djecija_masta_moze_svasta-2

Nagradu publike i „Dječijeg kulturnog centra“ Bijeljina osvojila je Andriana Spasojević dok je specijalnu nagradu za interpretaciju osvojio duet Daniela Blekić i Vlatka Gluhaković koje su izvele pjesmu „Djeca mogu da polete“. Nagradu za scenski nastup osvojila je Anastasija Tanasić.

2012-03-03-Djecija_masta_moze_svasta-3

Festival je otvorio i nagrade najboljima uručio gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić. Pred prepunom dvoranom Gimnazije u Brčkom, na ovogodišnjem festivalu takmičilo se dvadeset dvoje djece starosti od sedam do trinaest godina.

Prateći program festivala ove godine su uljepšali: Dječije obdanište „Bambi” iz Brčkog, Baletski studio Olene Svetlane Rimac, Orkestar harmonika iz Ugljevika i učesnici festivala iz prethodnih godina, a voditelj je, kao i posljednjih osam godina, bio Minja Subota.

2012-03-03-Djecija_masta_moze_svasta-4

Festival „Dječija mašta može svašta” realizovao je „Dječiji kulturni centar“ iz Bijeljine pod pokroviteljstvom Vlade Brčko Distrikta BiH.