Gradonačelniku uručen certifikat Svjetske atletske federacije

17.9.2012. Direktor „Vidovdanske trke“ Borislav Đurđević uručio je gradonačelniku Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslavu Gavriću certifikat Svjetske atletske federacije na prijemu organizovanom u Gradskoj vijećnici povodom dodjele statusa "Vidovdanskoj trci" u svjetskoj ligi.

Image for news

Gradonačelnik Miroslav Gavrić je izrazio nadu će "Vidovdanska trka" i sljedeće 2013. godine biti organizovana na istom ili boljem nivou nego do sada.

Gradonačelnik Gavrić čestitao je Atletskom klubu na dodjeli bronzane plakete i istakao da je to potvrda uspjeha organizatora, ali i cijelog grada.

Direktor „Vidovdanske trke“ Borislav Đurđević naglasio je da je lista učesnika u svjetskoj ligi ove godine redukovana i broji trideset članova.

"Osim Brčkog u ovom djelu svijeta ovakav status imaju samo Prag i Beč. Želim da zahvalim gradonačelniku, Vladi Brčko distrikta BiH, Policiji Brčko distrikta BiH, JP "Komunalno Brčko" te građanima i učesnicima koji su nas svih prethodnih godina podržavali i dali svoj doprinos u razvoju ovog svjetski značajnog sportskog događaja", zaključio je Đurđević.