Gradonačelnik uručio certifikate učesnicima projekta „Mladi grade budućnost“


14.12.2011. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić uručio je danas u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom certifikate za oko pedeset mladih ljudi koji su protekla četiri mjeseca učestvovali u projektu „Mladi grade budućnost“.

Image for news
Gradonačelnik Gavrić je ovom prilikom istakao da je Vlada Brčko Distrikta BiH prepoznala ovaj projekat kao nešto što je probudilo mlade ljude i pospješilo njihova razmišljanja i ideje.
- S obzirom na ono što sam vidio, ne trebamo brinuti za našu budućnost jer će ona svakako biti dobra ukoliko omladina nastavi ovako da radi - dodao je gradonačelnik Gavrić.
Učesnici projekta „Mladi grade budućnost“ imali su priliku proteklih mjeseci učestvovati u mnogobrojnim humanitarnim i volonterskim akcijama, ostvariti radnu praksu i učestvovati na specijalnim kursevima stranih jezika, računovodstva i rada na računaru.

2011-12-14-Urucenje_sertifikata-Mladi_grade_buducnost1

Dodjelom certifikata promovisan je rad prve grupe učesnika, a rad druge grupe je u toku. Projekat „Mladi grade budućnost“, koji finansira USAID, bit će realizovan u pet grupa do aprila 2013. godine.