Gradonačelnik Esed Kadrić upriličio prijem za ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko

27.12.2021. Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, danas je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem i glavnim koordinatorom Željkom Antićem upriličio prijem za upravu i članove Ženskog odbojkaškog kluba „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, povodom osvajanja prvog mjesta na kraju jesenjeg prvenstva BiH, njihovog učešća u Evropskoj Ligi šampiona i CEV kupu, kao i drugih dosadašnjih ostvarenih rezultata.

Image for news

Gradonačelnik Kadrić uputio je čestitke klubu na zavidnim rezultatima te je kazao da gradske vlasti stoje čvrsto iza ovog kluba i njihovog uspjeha, u smislu materijalne i finansijske podrške. „Nedavno smo osigurali i prostor za potrebe kluba, te smo našli rješenje koje će odagnati određene probleme koje je ŽOK imao za učešće u Evropskoj ligi šampiona, uprkos tome što smo trenutno u tranzitnom periodu primjene zakona koji se odnosi na finansiranje nevladinog sektora i sportskih klubova. Također smo ekskluzivno najavili da Vlada konačno kreće u proces izrade projektne dokumentacije za izgradnju multifunkcionalne gradske dvorane koja će se raditi za potrebe naših uspješnih klubova, među kojima je i ženski odbojkaški klub“, naglasio je Kadrić.

Esad Omerhodžić, predsjednik ŽOK, zahvalio se na prijemu i pruženoj podršci Vlade, a naročito na obezbjeđenju kancelarijskog prostora za rad ovog kluba. „Sve što želimo od Vlade jeste podrška, a ŽOK će njihovo povjerenje sigurno opravdati svojim radom i rezultatima“, kazao je Omerhodžić.

Zahvale je uputila i Žana Dragutinović, kapiten ŽOK, te je naglasila da se radi o klubu koji je vrijedan pažnje i da prikazuju Brčko distrikt BiH u najboljem svjetlu, kao pravi ambasadori grada.