Gradonačelnik upriličio druženje s novinarima

31.10.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić održao je danas sastanak s novinarima lokalnih medijskih kuća i dopisnicima entitetskih i državnih medija na kome je u opuštenom razgovoru razmatran način saradnje medija i gradske administracije u proteklom periodu.

Image for news

U razgovoru s predstavnicima "sedme sile" gradonačelnik Domić je kazao da je pozicija gradonačelnika javna funkcija i da javnost ima pravo da zna sve ono što vlast radi, a da bi  građani to znali, jedini put je preko novinara koji rade na ovom području.

U  neformalnom  druženju  razgovarano je i o uslovima u kojima novinari obavljaju svoje zadatke, kao i o saradnji novinara i vlasti, te kako novinarima omogućiti lakši  pristup informacijama.

2013-10-31-Kafa_s_novinarima

„Da bismo uspjeli biti konkretni i efikasni u onom što radimo nužno je da imamo i nezvanične sastanke u smislu popravljanja načina i metoda rada kako biste vi lakše došli do informacije, a mi lakše plasirali informaciju koja je nužna za sve građane“, istakao je gradonačelnik Domić.

On je iskazao zadovoljstvo načinima i saradnjom s novinarima kao i uspostavljenom metodologija rada u smislu otvorenosti sjednica Vlade za medije te je istakao kako dosad nije bilo nikakvih prijepora u vezi s tim, ali da ima prostora da se riješe i neka pitanja tehničke prirode koja su novinari naveli kao poteškoće pri obavljanju svojih dužnosti. Novinari medijskih kuća koji su prisustvovali današnjem druženju s gradonačelnikom također su zadovoljni ovakvim sastancima jer prema njihovim riječima ovo je prvi put da im gradonačelnik Brčko distrikta BiH upriliči ovakva druženja te su izrazili uvjerenje da će međusobna saradnja i ubuduće biti korektna.