Gradonačelnik se družio s planinarima u Bijeloj

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je prisustvovao manifestaciji pod nazivom „Susret planinara s obje strane Save” koju je organizovalo Planinarsko društvo „Njivce“ Bijela u okviru obilježavanja 24. godišnjice Brčko distrikta BiH.

Image for news

Gradonačelnik Nišić istakao je važnost aktivnog uključivanja građana u sportske i rekreativne aktivnosti te podržao rad Planinarskog društva „Njivce“ u promociji zdravog načina života i očuvanja prirodnih ljepota.

„Drago mi je što sam danas imao priliku prisustvovati ovom divnom susretu planinara u Bijeloj. Aktivnosti poput ove promovišu zdrav način života, povezivanje ljudi i očuvanje prirodnih ljepota koje naš Distrikt nudi. Pozivam sve građane da se aktivno uključe u ovakve i slične događaje“, kazao je gradonačelnik.

Predstavnici Planinarskog društva „Njivce” zahvalili su se gradonačelniku Nišiću što je podržao manifestaciju i svojim prisustvom uveličao događaj koji je okupio veliki broj planinara iz Hrvatske i BiH.

Na današnjem susretu planinara prisustvovao je i zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović i šef Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Brčko distrikta BiH Miroslav Geljić.